mandag 15. februar 2010

Marianne Aulie

Marianne Bengston Aulie som er hennes fulle navn var født 23 oktober 1971 på Løremskog. Hun er en norsk maler og tidligere fotomodell.





Marianne utdannet seg ved Oslo tegne og male skole. Men veien har ikke vært enkel for Marianne. Uten kunstnerstipend og støtte fra det offentilige hadde Marianne en mengde med forskjellige jobber der hun har jobbet seg oppover.
Hun brukte mye tid i hjemmet til familien Sand. Det var Sand familien som oppfordret og støttet Marianne til å satse på kunsten. Hun jobbet flere år i eget galleri.

Marianne er en av de mest kjente kunstnere i Norge. Marianne er kanskje mest kjent for sine fargerike klovnebilder. Men selv om mange forbinder bare klovnebilder med Marianne så maler hun også andre motiver. Marianne bruker mye energi i arbeidsporsessen. Underveis så bader hun maleriene sine i champagne for å få en spesiell tekstur når alkoholen reagerer med akrylmaling. Dette gir en spesiell effekt. Marianne har fått et enormt publikum med sine karakterrike klovner, fargesterke bilder. Kunsten te Marianne beveger seg oftest i serier. Bildene hennes finner du blant annet på Galleri Sand.






http://www.marianneaulie.com/ her er hennes hjemmeside der du kan se bildene hennes.

Marianne Aulie samarbeider kanskje mest med Aune Sand. De beskriver at de har en deilig galskap. De har lyst til å provesere og engasjere.

Marianne Aulie hadde en kunst performans som het hippie mus. Hun var inspirert av hippie tiden. I denne performansen så badet hun helt naken med en blomsterkrans rundt skrittet med maleriet sitt. Det va da nakenstunte hennes kom opp. Aune Sand fotograferte Marianne mens hun svømte med maleriet. Det budskapet de ville komme med var at vi ikke må glømme kjærligheten, og vi må si oftere at vi er glade i hverandre. Heller så er nakenheten ikke et problem, de vil vise at det er helt normalt, vi blir født nakne, og laget nakne. Nakenhet er en vakker ting.




Etter hvert så ville Marianne Aulie og samarbeidspartnerene søke etter drømmen sin. De ville starte et galleri i New York. Dette var samarbeid med Aune og Vedbjørn Sand. Galleriet ligger i 5 etasje i West villige. De ofret ganske mye, men det de ville også var å komme ut i verden for å vise kunsten sin. De har samarbeidet i hele 25 år, og New York ga de mange muligheter. De har pusset opp galleriet for 15 millioner kroner. Og husleien i måneden er på 500 000 kr. De ville etablere seg i Amerika, men det som er viktigst for dem nå er at de må levere. I forbindelsen til åpningen av Galleriet så hadde Aune Sand designet champagne glass som var formet av Marianne Aulie sin rompe.

Marianne er også kjent for sine stunt, og jeg tror det var sånn hun ble mer kjent enn hva hun var før.

  • Marianne Aulie kysset et annen kvinne forran Guds hus. De ville få fram budskap for mobbing og fordommer for de homoseksuelle.




  • Marianne Aulie navnga i media 2 kjendiser som hun mente hadde dopet henne ned og prøvd og voldta henne etterpå. Her ville hun få frem kvinnekamp, at hun må fortelle det som er sant. Det er hun som må bære på denne historien resten av livet hennes.

  • Marianne ble fotografert naken med rumpa opp og ryggen vises. Dette fikk hun stor kunst kritikk av. Aftenposten fjernet annonsene.

  • Marianne stillte seg naken forran FHM.




  • Marianne brant maleriene sine på et svalberg der hun og Aune var helt alene. Det var malerier til en verdi av 4 millioner kroner. Hun beskriver dette som en stor opplevelse.



http://www.youtube.com/watch?v=P0VUZmOYy5s her er en link hvor det viser når Marianne Aulie brenner bilder. Du får også sitt litt hvordan hun er som person.


Jeg tror at dette har jort henne mer interessant. Det har blitt vist på tv, det var vell der jeg møttet henne for første gang. Jeg begynte å bli interessert i hennes klovnebilder som er utrolig fargerike og absrakte bilder, hun tårer å være seg selv. Hun gjør alt for kunsten og man kan se tydelig at galskapen sitter i henne.

1 kommentar:

  1. Det var skikkelig gøy å høre på fremføringen din! =) Her er en artikkel og film jeg kom over:

    http://www.kjendis.no/2010/03/09/kjendis/aune_sand/vebjorn_sand/marianne_aulie/tv/10771924/

    SvarSlett