søndag 2. mai 2010

Norwegian Wood

Norwegian Wood er et bidrag til å endre byggenæringen De trenger gode forbildeprosjekter i Norge, og det står en rekke slike bygg i Stavanger. Rogaland har en rik tradisjon med tre, og tre er et av de byggematerialene som gir lavest klimautslipp.


Norwegian Wood er et av de største prosjektene til Stavanger2008 - Eurpoeisk kulturhovedstad. Prosjektet har invitert verdens fremste trebyggende arkitekter og ingeniører til å konkurrere om disse bugge oppgavene og Norwegian Wood skal bli et internasjonalt utstillingsvindu for hele byggenæringen. Norwegian Woods ambisjon er å viderutvikle trearkitektyuren ved å realisere en rekke forbilde byggeprosjekter med nyskapende og miljøvennlig trearkitektur. Det skal også være nyskapende i tre, ha høy arkitektonisk kvalitet, ha god byggeskikk med tanke på universell utforming og ha høye miljøambisjoner med hensyn til engergi og materialbruk.

Norwegian Wood ide har vært å teste ut nye ideer i praksis gjennom konkrete byggeprosjekter, og å bruke dette som en arena for læring og utvikling hos alle involverte aktører i bransjen.

http://www.arkitektur.no/?nid=5920 Her er en god link knyttet til Norwegian Wood.


Egenes Park:


Egenes park skal få boliger og barnehage på den gamle stadiontomten på Eiganes i Stavnager. Egenes park liggen innenfor områpdet til tidligere Stavanger Stadion på Våland. Prosjekte var/er et av hovedprosjektene under Norwegian Wood - Stavanger 2008. Dette bygget fikk den første byggeskikkprosen som ble delt ut i Stavanger. Jutyen breommte prosjektet som moderne, nyskapende, trehusarkitektur og gjennomføringen av et overbevisende plangrep, stedstilpasset den eksisterende bebyggelsens lille skala og stadionområdets støre skala med de offentlig, tiliggende friområder.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar